boeken 1

boek_dewereldDe wereld als voorstelling en wil (uitg. Van Gennep, Amsterdam, 1988, onder het pseudoniem Beeltje de Noord geschreven, samen met Martha Folkers en Sanne Huisman). Dagboeken van drie meisjes die met elkaar bevriend zijn, tussen hun negende en drieëntwintigste jaar. Hoe worden meisjes tot jonge vrouwen, hoe komen ze aan hun wereldbeeld, hun gevoelsleven, hun toekomstperspectief? Wat zijn hun angsten, hun verlangens?

 

 

 
 
 

boek_revolutieRevolutie en realisme (red. Jan Joost Teunissen en Aafke Steenhuis, uitg.Transnational Institute, Amsterdam en Nicaragua Komitee, Utrecht, 1982) gaat over de economische en politieke situatie in Nicaragua, nadat er in 1979 door een revolutie een eind was gekomen aan een langdurige dictatuur. Het boek bevat artikelen van diverse journalisten en deskundigen.

 

 

 

 
 
boek_denkenDenken over liefde en macht (uitg.Van Gennep, Amsterdam, 1982, acht drukken, samen met Kiki Amsberg). Een bundel interviews met bekende internationale feministische psycho-analytica’s en therapeuten, zoals Lillian Rubin, Nancy Chodorow, Margarete Mitscherlich, Luce Irigaray, Andreas Burnier en anderen over seksualiteit, de man-vrouw-verhouding, opvoeding van meisjes en jongens, de vorming van een vrouwelijke identiteit. Een bestseller, die jarenlang een belangrijke rol speelde in het debat over de vrouwenemancipatie.

 

 

 

boek_chileensChileens Dagboek (uitg.Xeno, Groningen, 1974, samen met Jan Joost Teunissen). Dit boek beschrijft de ontwikkelingen in Chili tijdens het laatste jaar van president Salvador Allende. De schrijvers verblijven in het zuiden van Chili, bij de Mapuche-indianen, waar een ingrijpende landhervorming gaande is. Zij vertellen over het dagelijks leven van de landarbeiders, de vergaderingen, feesten en verwachtingen.