boeken 4

boek_eemsHet lied van de Eems gaat over de mooie getijdenrivier in het grensgebied van Nederland en Duitsland. Aafke Steenhuis volgt de rivier vanaf Borkum tot aan het Teutoburgerwoud. Eems betekent: stromend water. Een rivier met veel geschiedenis, grondstoffen, geweld, schoonheid en gedichten. Uitg. Contact, 2011, 22.95 euro

 

 

 
 
 
 

bloedkoralenBloedkoralen van de Oosterschelde. Verhaal van de nieuwe dijk. De Drvkkerij, Middelburg, 2010
Korte dichterlijke teksten over de dijken en dijkbedekkingen langs de Oosterschelde in Zeeland, bij foto’s van Loes de Jong.

 

boek_ommelandIn Verhalen van het Groninger Ommeland
schrijft Aafke Steenhuis over bijzondere, historische plekken in de provincie Groningen. Over de geschiedenis van Delfzijl, een jaren vijftig-straat in Zuidhorn, over liefde en eenzaamheid aan het Schildmeer, de droom van de borg Piloersema, het roemrijke verleden van Wittewierum en Holwinde, garnalenkotters in de Waddenzee. Een wereld die weerbarstig en wijd, hard en zacht, donker en licht tegelijk is.
De pocketeditie van Verhalen van het Groninger Ommeland. 6e druk. Uitg. Contact-Pandora, Amsterdam, 2009

 

 

spaansLa travesia del salitre chileno; De la pampa a la tierra holandesa  (2007) is de Spaanse vertaling van Windjammers in Delfzijl (2003). Het boek werd eind 2007 in Chili uitgegeven door de Chileense uitgeverij LOM, een van de beste uitgeverijen van Chili.