lezingen

aafke-lezingenAafke Steenhuis houdt geregeld lezingen over haar verhalen en reisboeken. Thema’s zijn: haar eigen werk, de geschiedenis en het platteland van Groningen, leven langs het IJ in Amsterdam, Chili en Chilisalpeter, overeenkomsten en verschillen tussen schrijven en schilderen.
Informatie over lezingen
via Schrijvers, School, Samenleving, tel.020-6234923, of direct via: aafke.s@planet.nl

Docent interviewen en schrijven
Aafke Steenhuis geeft al vele jaren les in interviewtechniek: de theorie van het interviewen, de praktijk van het vragen stellen, en het schrijven van interviews. Zij geeft vier keer per jaar een cursus interviewtechniek aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht, en geeft interviewtrainingen aan bedrijven en organisaties.

Cursussen Verhalen schrijven
Aafke Steenhuis organiseert af en toe een cursus Verhalen schrijven en tekenen, op een bijzondere plek in Nederland of in het buitenland. ’s Ochtends wordt er geschreven, in de namiddag geschilderd, tussendoor en ’s avonds zijn er wandelingen, excursies en muziek. Na afloop gaan cursisten met een boek met eigen verhalen en beeldend werk naar huis. Inlichtingen via aafke.s@planet.nl

Het witte goud
Over haar boek Windjammers in Delfzijl is door de filmgroep Beeldlijn in Groningen een documentaire gemaakt voor TVNoord, met de titel Het witte goud.

De magie van het IJ – Panorama Amsterdam Noord
Een omvattend projekt is: De magie van het IJ -Panorama Amsterdam Noord. Het gaat over de geschiedenis van Amsterdam Noord en Waterland, en over de huidige ontwikkelingen. Het projekt bestaat uit een boek, een reeks tekeningen en schilderijen van het IJ, een lang gedicht: Ode aan het IJ, lezingen en tentoonstellingen.